Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Πλέον οι γονείς παραδέχονται ότι τα παιδιά τους έχουν εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο και μάλιστα αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι φέρουν ευθύνη γι΄αυτό. Σύμφωνα με έρευνα των ινστιτούτων «Common Sense Media» and «SurveyMonkey» που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY», σχεδόν οι μισοί γονείς, το 47%, στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα τέκνα τους έχουν εθιστεί στις ηλεκτρονικές συσκευές. Την ίδια ώρα, το 32% των γονιών θεωρεί ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά.

Επιπλέον, οι μισοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχική υγεία των παιδιών τους από την τεχνολογία. Σχεδόν ένας στους πέντε ανησυχεί «εξαιρετικά» ή «πολύ» για τυχόν επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ψυχική υγεία των τέκνων τους.

«Ο εθισμός στην τεχνολογία απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, ιδίως όσους έχουν εφήβους», δήλωσε ο Τζον Κοέν, επικεφαλής ερευνητής της ινστιτούτου «SurveyMonkey».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των γονιών πιστεύει ότι είναι στο χέρι τους να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τα κινητά τηλέφωνα. 

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 25 και 20 Ιανουαρίου σε δείγμα 4.201 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 1.024 γονιών με παιδιά κάτω των 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επικεντρώνουν την έρευνά τους στις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία των χρηστών, κυρίως των παιδιών και εφήβων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα  και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA, αποτυπώνει την απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα διακυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την άποψη του εκλογικού σώματος τη δεδομένη στιγμή, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πάει προς λάθος κατεύθυνση.

BEST OF TOTHEMAONLINE