Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση του Φακέλου της Κύπρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση του Φακέλου της Κύπρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση του Φακέλου της Κύπρου, καθώς τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η πρώτη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών εμπειρογνωμόνων της κυπριακής και της ελληνικής Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Φάκελο της Κύπρου της ελληνικής Βουλής φτάνει το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κύπρο, όπου θα γίνουν τρεις κοινές συνεδρίες με την αντίστοιχη επιτροπή της κυπριακής Βουλής, προκειμένου να κλείσουν τα τελευταία ζητήματα για την έκδοση του Φακέλου. Η έκδοση θα είναι κοινή και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της άνοιξης του 2018.

Κατά τις κοινές τους συνεδριάσεις, οι δύο επιτροπές θα ασχοληθούν με την τελική επεξεργασία των κειμένων, το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης και τεχνικά ζητήματα, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό επιλυμένα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE