Ο Τούρκος που αγωνίσθηκε κατά των Άγγλων και δολοφονήθηκε άγρια στη Λευκωσία. Τον πυροβολούσαν ενώ ήταν ήδη νεκρός, με το μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη

Ο Τούρκος που αγωνίσθηκε κατά των Άγγλων και δολοφονήθηκε άγρια στη Λευκωσία. Τον πυροβολούσαν ενώ ήταν ήδη νεκρός, με το μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη

Το 1958 στην Κύπρο, οι δολοφονίες μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ήταν σε μεγάλη έξαρση και το νησί μετρούσε πολλούς νεκρούς. Κάποια από αυτά τα εγκλήματα ήταν πολύ άγρια, σε μια εποχή που καλλιεργήθηκε το μίσος ανάμεσα στις δύο κοινότητες. 

Τον Μάιο του ίδιου χρόνου στη Λευκωσία, ένα τρομερό έγκλημα σόκαρε την κυπριακή κοινωνία.

Το πρωί της 24ης Μαϊου, ο Τούρκος συντεχνιακός Φαζίλ Οντούρ βρισκόταν στο κατάστημα του στην Παλιά Πόλη, όταν δύο ή τρεις άγνωστοι μπήκαν μέσα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές.

Σύμφωνα με συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Οντούρ βαριά τραυματισμένος προσπάθησε να πάρει το όπλο από τον ένα δράστη, αλλά ο δεύτερος του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε θανάσιμα.  

Διαβάστε όλο το άρθρο στην Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE