ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

Η είδηση περί απόλυσης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του Συνεργατισμού, είναι από την Τρίτη (20/02) κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς κύκλους και όχι μόνο.

Αρχικά έγινε λόγος για 24 απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων με προβληματικά δάνεια, ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Το μόνο δεδομένο είναι ότι εντός της ημέρας (21/02) δόθηκαν επιστολές απόλυσης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για να ζητήσει επίσημη ενημέρωση, αλλά και να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς λόγοι για τις απολύσεις. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή για επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Πάντως, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) με εγκύκλιό της κάνει λόγο για παράτυπες απολύσεις υπαλλήλων με λογαριασμούς που είχαν πρόβλημα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια).

«Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά» σημειώνεται στην εγκύκλιο και προστίθεται ότι θα έπρεπε να γίνει έρευνα γιατί δόθηκαν υψηλά ποσά ως δάνεια στους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι όχι να διώκονται οι τελευταίοι.

Γίνεται ακόμη λόγος για πειθαρχική διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για τους εν λόγω υπαλλήλους κι όχι αιφνιδιαστικές απολύσεις.

Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων μιλά ακόμη για «πρωτοποριακά αντιεργατικά βήματα που φέρουν την σφραγίδα της κυβέρνησης», αφού ο Συνεργατισμός ανήκει στο κράτος.

Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE