Χούριετ: 'Τον Μάρτιο το τουρκικό γεωτρύπανο DeepSea Metro2 στην Ανατολική Μεσόγειο'

Χούριετ: 'Τον Μάρτιο το τουρκικό γεωτρύπανο DeepSea Metro2 στην Ανατολική Μεσόγειο'

Τον Μάρτιο αναμένεται  το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Νότιο Κορέα να ξεκινήσει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την Χουριέτ.

 

Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει ‘απαράδεκτη τη στάση των Ε/Κ στο θέμα της ενέργειας’ και καλεί την ε/κ πλευρά “να συνέλθει καθώς το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία των Τ/Κ και των Ε/Κ. Ο τουρκικός Τύπος στο σύνολό του αναφέρει ότι αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενο τα σημερινά δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου. 

“Πανικό προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας…’Το κύρος μας μπορεί να διαταραχθεί’, είπαν”, είναι ο τίτλος της Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι τον Μάρτιο η Τουρκία με το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε θα ξεκινήσει δραστηριότητες έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα προηγμένης τεχνολογίας. Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο “Ελληνικές και ε/κ ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν. Άρχισε το ξήλωμα (της πλατφόρμας)” αναφέρει ότι η κρίση συνεχίζεται εδώ και 12 μέρες.

Η Ακσάμ με τίτλο ο “Ε/κ τύπος: 48 κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο”. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ε/κ Τύπος παραδέχεται ότι οι Ε/Κ βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η Τουρκία εμπόδισε τη γεώτρηση και για πρώτη φορά δεν τα κατάφεραν.

Η εφημερίδα Σταρ έχει τίτλο “Το τουρκικό ναυτικό επιμήκυνε τις δραστηριότητες στην Μεσόγειο, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τη Μέρκελ.

Το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι “η στάση της ε/κ πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη’ και ότι “οι Ε/Κ πρέπει να συνέλθουν” καθώς “το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία Τ/Κ και Ε/Κ”. 

Όλα τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού, το οποίο κάνει ανασκόπηση του σημερινού ε/κ Τύπου.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE