Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Η κλιμακούμενη μάχη για τον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια επανάληψη της μάχης για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας όπου επί μήνες μαίνονταν οι συγκρούσεις στα τέλη του 2016, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ένα δεύτερο Χαλέπι και ελπίζω πως έχουμε διδαχθεί απ' αυτό», είπε ο ντε Μιστούρα στο Ρόιτερ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση.

Παράλληλα η Γαλλία δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Ανατολικής Γούτα από φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις ισοδυναμεί με σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Πυρκαγιά στην Πάφο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Στρουμπί - Ρίψεις από αέρος το πρωί - Υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο στον Κάθηκα

VIDEO - Πυρκαγιά στην Πάφο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Στρουμπί - Ρίψεις από αέρος το πρωί - Υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο στον Κάθηκα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στα όρια των κοινοτήτων Κάθηκα και Ακουρσού της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, στις 10:20 της Κυριακής εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα διοικητικά όρια των κοινοτήτων Κάθηκα και Ακουρσού της επαρχίας Πάφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE