ΣΥΡΙΑ: Διαψεύδουν οι Κούρδοι ότι υπήρξε συμφωνία με τη Δαμασκό

ΣΥΡΙΑ: Διαψεύδουν οι Κούρδοι ότι υπήρξε συμφωνία με τη Δαμασκό

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) διέψευσαν σήμερα ότι σύναψαν συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην επαρχία Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

«Δεν υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Τουρκία δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην περίπτωση που εισέλθουν στην Αφρίν, όπου διεξάγει από τον περασμένο μήνα στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE