ΔΙΕΘΝΗ

Κούρδοι μαχητές στη Συρία υποστηρίζουν ότι έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο τουρκικό έδαφος

Κούρδοι μαχητές στη Συρία υποστηρίζουν ότι έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο τουρκικό έδαφος

Η συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών στη Συρία ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτικές θέσεις εντός του τουρκικού εδάφους, σε αντίποινα για την επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν.
 

Είναι η πρώτη φορά που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αναλαμβάνουν την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην απέναντι πλευρά των συνόρων. Μέχρι στιγμής, η κγκυρα δεν έχει αντιδράσει επισήμως στην εξέλιξη αυτή.
 
Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοανατολική Συρία, για να εκδιώξει τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κυριότερη συνιστώσα των SDF), τους οποίους χαρακτηρίζει "τρομοκράτες". Ο YPG είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. "Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν στοχευμένη επιχείρηση εναντίον ενός κέντρου όπου συγκεντρώνονται οι Τούρκοι στρατιώτες" και οι Σύροι σύμμαχοί τους, στην περιφέρεια Κιρκιχάν της επαρχίας Χατάι, στη νότια Τουρκία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι SDF.
 
Κάνουν επίσης λόγο για "θύματα", χωρίς να διευκρινίζουν τον αριθμό. "Καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις θέσεις που ελέγχονται" από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σάββατο 17/2 ότι δύο στρατιώτες και πέντε Σύροι μαχητές τραυματίστηκαν από όλμο που έπληξε ένα αστυνομικό φυλάκιο στην περιφέρεια Κιριχάν.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top