Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν - Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν - Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες

Σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Ιράν κοντά στην πόλη Σεμιρόμ συνετρίβη ένα αεροσκάφος με 60 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Το αεροπλάνο της Aseman Airlinew εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Τεχεράνη προς την πόλη Γιασούτζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, όταν χάθηκε από το ραντάρ περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ στις 5π.μ. τοπική ώρα.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφερεαν ότι το αεροσκάφος -ένα δικινητήριο ελικοφόρο ΑΤR -70 ηλικίας 20 ετών, που χρησιμοποιείται για κοντινές πτήσεις- φάνηκε σαν να προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα λιβάδι όταν συνετρίβη σε απόσταση περίπου 480 χλμ νότια της πρωτεύουσας.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν με ελικόπτερο στο σημείο, αλλά η περιοχή είναι δυσπρόσιτη αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ και δεν μπορούν να φθάσουν εκεί ασθενοφόρα.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, ενώ οι Αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τα αίτια της συντριβής.

Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί επί δεκαετίες στο Ιράν, ο στόλος των εμπορικών του αεροσκαφών είναι γηρασμένος με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να σημειώνονται σχετικά συχνά αεροπορικά δυστυχήματα. Μετά την ιστορική συμφωνία του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα η Τεχεράνη έχει υπογράψει συμφωνίες με την Airbus και την Boeing για την αγορά νέων επιβατικών αεροπλάνων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE