ΛΕΜΕΣΟΣ: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιριά

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άρχισε η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιριά

Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού έχουν αρχίσει καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και άλλα υποστατικά, με σκοπό τον υπολογισμό της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της Παρασκευής (16/02) στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει, ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών,  η καταγραφή γίνεται κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εσωτερικών Κ. Πετρίδη, με σκοπό, πέραν από τον υπολογισμό των ζημιών, για τον περαιτέρω χειρισμό του όλου προβλήματος. Το κράτος, σημειώνεται, θα είναι αρωγός προς τους πληγέντες όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, της Πολιτικής Άμυνας, και σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Έχουν, προστίθεται, ανταποκριθεί σε πέραν των 200 κλήσεων πολιτών για παροχή βοήθειας όπως άντληση νερών από υπόγεια ή άλλους χώρους, απόφραξης οχετών, καθώς και κάθε άλλη βοήθειας στους πληγέντες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ποσό ύψους €16,5εκ. για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων παγκύπρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE