Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, η ισχυρότερη της 10ετίας στη Βρετανία

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών, η ισχυρότερη της 10ετίας στη Βρετανία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε χθες στη Βρετανία, η οποία έγινε αισθητή σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (BGS).

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και μία δεκαετία, ο οποίος, εντούτοις δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με το BGS, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σουόνσι, στην Ουαλία.

Στην ανακοίνωση των σεισμολόγων επισημαίνεται ότι είναι η σφοδρότερη σεισμική δόνηση στη Βρετανία από το 2008. "Σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους σημειώνονται στη Βρετανία μονάχα κάθε 2-3 χρόνια" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε νωρίτερα στο Twitter το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι, το οποίο είχε οργανώσει σήμερα μια εκδήλωση γνωριμίας και ξεναγήσεων για υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Οπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος προχώρησαν στην εκκένωσή του. Οι σεισμοί δεν αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Βρετανία και σπανίως είναι ισχυροί. Η σεισμική δόνηση του 2008 στο Μάρκετ Ρέιζεν, στη βορειοανατολική Αγγλία, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE