Ντεσκάλτσι: "Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Ντεσκάλτσι: "Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ"

Ο τουρκικός αποκλεισμός του πλοίου που ναύλωσε η ΕΝΙ για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου είναι διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο κ. Ντεσκάλτσι είπε ότι το θέμα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία. «Δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας» πρόσθεσε, μιλώντας σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΙ ανέφερε εξάλλου ότι το σημείο της διερευνητικής γεώτρησης προς το οποίο κατευθυνόταν το πλοίο, βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

«Είναι η τρίτη μας γεώτρηση στην περιοχή… Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις άλλες δύο» ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Υπάρχει εξέλιξη και ευελπιστούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE