ΝΑΤΟ: Πρόθεση να μεσολαβήσει μεταξύ των «πολύτιμων συμμάχων»

ΝΑΤΟ: Πρόθεση να μεσολαβήσει μεταξύ των «πολύτιμων συμμάχων»

Την πρόθεση της Βoρειοατλαντικής Συμμαχίας να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ των «πολύτιμων συμμάχων», μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μετά το τέλος της διήμερης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Σε τοποθέτησή του επί σχετικού ερωτήματος μετά το τέλος της Συνόδου, ο Γενς Στόλτεμπεργκ απηύθυνε έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενημέρωσε ότι «το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους Yπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας» και δήλωσε πως έλαβε ενημέρωση για το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι εντάσεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», δήλωσε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE