ΑΟΖ: Αναβλήθηκε η Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας – Πώς συνδέεται η UNIFIL

ΑΟΖ: Αναβλήθηκε η Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας – Πώς συνδέεται η UNIFIL

Δεν περιέλαβε στον σχετικό κατάλογο τη Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

H Navtex, που αφορούσε άσκηση με πραγματικά πυρά, είχε ανακοινωθεί για το απόγευμα της Πέμπτης (15/2) και η περιοχή που δεσμευόταν, έκτασης 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εφαπτόταν με την περιοχή που «δέσμευσε» η Τουρκία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση θα γινόταν από τη UNIFIL, τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ που σταθμεύουν στον Λίβανο.

Είτε, λοιπόν, ακυρώθηκε για να αποφευχθεί η ένταση είτε επειδή η ίδια η Unifil δεν θέλησε τελικά να διενεργήσει την άσκηση.

Προς το παρόν, το Saipem 12.000 παραμένει ακινητοποιημένο λίγα μίλια μακριά από τον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE