Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για Ευρώπη και Μέση Ανατολή στην ατζέντα των ΥΠΕΞ ΕΕ στη Σόφια

Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για Ευρώπη και Μέση Ανατολή στην ατζέντα των ΥΠΕΞ ΕΕ στη Σόφια

Θέματα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, κατά την `Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στη Σόφια, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, στην οποία την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η συζήτηση για τα θέματα αυτά θα γίνει την Παρασκευή το πρωί και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να παραστούν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων χωρών, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ,  η ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τη Συρία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κορεάτικη Χερσόνησο.

Ο κ. Κασουλίδης αναχωρεί για τη Σόφια σήμερα. Η `Ατυπη Σύνοδος (Gymnich) πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο στην έδρα της εκάστοτε Προεδρίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE