ΠΑΦΟΣ: Μαθητές έκαναν τους τροχονόμους και 'λαπόρταραν' κόσμο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΦΟΣ: Μαθητές έκαναν τους τροχονόμους και 'λαπόρταραν' κόσμο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας, από μια διαφορετική οπτική γωνία, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου.

Την περασμένη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε στο σχολείο τους, μια διαφορετική ημερίδα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια, με συνδιοργανωτές την Επιτροπή Αγωγής Υγείας της Τεχνικής Σχολής Πάφου και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.     

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, πέραν της ενημέρωσης που έτυχαν από τον υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας Πάφου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βγουν στο δρόμο με μέλη της Τροχαίας και να βοηθήσουν στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Εκεί και όπου εντοπίζονταν οδηγοί που παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι μαθητές εξέδιδαν «γραπτές παρατηρήσεις» στους παραβάτες οδηγούς, ενώ προέβαιναν και στις απαραίτητες συστάσεις και νουθεσίες.

Στους οδηγούς διανέμονταν επίσης ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας.

Σκοπός της όλης προσπάθειας, ήταν η ενημέρωση των μαθητών για θέματα οδικής ασφάλειας και η καλλιέργεια της απαραίτητης οδικής συνείδησης, για κατανόηση των κινδύνων που ελλοχεύουν στους δρόμους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγωγής Υγείας της Τεχνικής Σχολής Πάφου, το όλο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία καθώς στο σύνολό τους οι παραβάτες οδηγοί, αφού λάμβαναν τις «παρατηρήσεις» τους από τους μαθητές, έδιναν υπόσχεση για πιο προσεκτική οδήγηση και τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. 

Η ημερίδα ενημέρωσης στην Τεχνική Σχολή Πάφου, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μαθητή του σχολείου Νεόφυτου Τσαγγαρά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE