Εσύ τρως τα τσόφλια του αβγού; Ίσως και να έπρεπε!

Εσύ τρως τα τσόφλια του αβγού; Ίσως και να έπρεπε!

 Νομίζεις ότι το πιο θρεπτικό τμήμα του αβγού είναι ο κρόκος; Ξανασκέψου το!

Οι επιστήμονες τώρα υποστηρίζουν ότι τα τσόφλια (ναι αυτά που πετάς στα σκουπίδια!) είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να φάμε από το αβγό, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και μάλιστα σε ποσοστό 95%. Για να σού δώσουμε να καταλάβεις, ένα τσόφλι αβγού κότας περιέχει περίπου 2 γρ. ασβεστίου, δηλαδή τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης.

Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι να ροκανίζεις όλη μέρα τσόφλια για να γλιτώσεις από οστεοπόρωση και να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Προκειμένου να είναι ασφαλή προς κατανάλωση, δηλαδή απαλλαγμένα από τυχόν βακτήρια, θα πρέπει να τα βράσεις, να τα στραγγίσεις και ύστερα να τα ψήσεις στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια μπορείς να τα αλέσεις στο μπλέντερ και να προσθέσεις τη σκόνη τους σε smoothies και ζύμες. Μπορείς επίσης να την προσθέσεις στο πρωινό σου ρόφημα ή σε νερό με λεμόνι.

Προσοχή όμως! Μην το παρακάνεις με τα τσόφλια! Όπως είπαμε, η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης είναι 1 γρ.

Όπως και να έχει, καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τα τσόφλια προκειμένου να σού υποδείξει τον ιδανικό τρόπο κατανάλωσής τους αλλά και την ποσότητα που θα πρέπει να τρως ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σου.

 

 

 

Από Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE