ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα η «προεδρία» της «βουλής»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα η «προεδρία» της «βουλής»

Στο ΡΤΚ και τον «βουλευτή» Τεμπερουκέν Ουλουτσάι πήγε τελικά η «προεδρία» της «βουλής».

Η εκλογή έγινε χθες στην ολομέλεια της «βουλής» μετά την ανάγνωση του «κυβερνητικού προγράμματος». Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, μετά το νομικό κώλυμα για την εκλογή του «βουλευτή» του ΚΚΔ, Χουσείν Αγκολεμλί επειδή το κόμμα του με τρεις «βουλευτές» δεν είναι «κοινοβουλευτική ομάδα» και δεν μπορούσε να εκλέξει «πρόεδρο της βουλής», εκ μέρους της τετρακομματικής «κυβέρνησης» υποδείχθηκε ο «βουλευτές» του ΡΤΚ στην Αμμόχωστο, Τεμπερουκέν Ουλουτσάι. Ο Ουλουτσάι εκλέγηκε με 40 ψήφους από τους 48 παρόντες «βουλευτές», ενώ 7 ψήφοι ήταν εναντίον και ένας τήρησε αποχή.



Αναπληρωτής «πρόεδρος της βουλής» εκλέγηκε ο «βουλευτή» του ΚΕΕ, που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα στη «βουλή», Ζορλού Τορέ.

Ο Ουλουτσάι γεννήθηκε το 1966 στην Αμμόχωστο, έχει σπουδάσει οικονομικά στην Άγκυρα και πήρε το δοκτοράτο του στο ινστιτούτο ΕΕ του πανεπιστημίου Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν «υπουργός εσωτερικών» τα έτη 2013-2015 και είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΡΤΚ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.