Κηρύχθηκε η έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην ΠιονΤσάνγκ

Κηρύχθηκε η έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην ΠιονΤσάνγκ

Με σημαιοφόρο τον αθλητή του αλπικού σκι Ντίνο Ντ. Λευκαρίτη, η Κύπρος εισήλθε 75η στη σειρά στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) της Παρασκευής (9/02) στην ΠιονγκΤσάνγκ της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την είσοδο της κυπριακής ομάδας, οι κερκίδες του Ολυμπιακού σταδίου της κορεατικής πόλης «ντύθηκαν» στα χρώματα της κυπριακής σημαίας, με τους 35 χιλιάδες θεατές να υποδέχονται -ανάμεσα στους χιλιάδες που παρέλασαν- και τα τρία μέλη της αποστολής της Κύπρου, τον μοναδικό αθλητή στη διοργάνωση Ντίνο Ντ. Λευκαρίτη, τον αρχηγό αποστολής Ντίνο Τ. Λευκαρίτη και τον προπονητή Μίλαν Μάτιτς.

Πρώτη στην παρέλαση εισήλθε η Ελλάδα, ως η χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σημαιοφόρο την αθλήτρια του αλπικού σκι, Σοφία Ράλλη. Η μεγαλύτερη ομάδα ήταν αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με 242 αθλητές, ενώ ακολούθησε ο Καναδάς με 225 και η Ελβετία με 169.

Κορυφαία στιγμή στην παρέλαση των χωρών ήταν η κοινή είσοδος των αθλητών της Νοτίου και Βόρειας Κορέας, υπό τη σημαία της ενοποίησης της χερσονήσου. Οι δύο χώρες, παρά τη μεταξύ τους ένταση, απέδειξαν ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα και η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούν αξίες που ξεπερνούν ακόμη και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Με το τέλος της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν κήρυξε την έναρξη των Αγώνων. Οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, με περίπου 3 χιλιάδες αθλητές από 92 χώρες να λαμβάνουν μέρος. Αρκετοί ήταν οι αρχηγοί και εκπρόσωποι κρατών που παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης. Ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ενώ τη Βόρεια Κορέα εκπροσώπησαν στην τελετή ο αρχηγός του κράτους Κιμ Γιονγκ Ναμ και η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE