ΗΠΑ: Νέα αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους – Δεν εγκρίνει τίποτα η Γερουσία

ΗΠΑ: Νέα αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους – Δεν εγκρίνει τίποτα η Γερουσία

Η αμερικανική Γερουσία διέκοψε το βράδυ της Πέμπτης τις εργασίες της ως τις 00:01 της Παρασκευής (07:01 ώρα Κύπρου), χωρίς να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι τρέχουσες πιστώσεις για τη λειτουργία του ομοσπονδιακού κράτους εκπνέουν τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι σίγουρο πως θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, για κάποιο, ακόμη απροσδιόριστο, χρονικό διάστημα. Ο φιλελεύθερος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ, που θεωρείται «γεράκι» στα δημοσιονομικά θέματα, καθυστέρησε τη διαδικασία έγκρισης του συμβιβασμού μεταξύ των ρεπουμπλικάνων και των δημοκρατικών για τη χρηματοδότηση του κράτους την επόμενη διετία, καταθέτοντας τροπολογία που προβλέπει την επανεπιβολή ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

Ακόμη και στην περίπτωση που η Γερουσία εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου μετά τα μεσάνυχτα, το κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί κατόπιν αυτολεξεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν σταλεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να το υπογράψει και να το μετατρέψει σε νόμο του κράτους.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.