ΡΩΜΗ: Συμπλοκές αστυνομίας με Κούρδους λόγω επίσκεψης Ερντογάν

ΡΩΜΗ: Συμπλοκές αστυνομίας με Κούρδους λόγω επίσκεψης Ερντογάν

Ενας άνδρας τραυματίσθηκε σε συμπλοκές της ιταλικής αστυνομίας με Κούρδους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη στην Ρώμη και στο Βατικανό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Δευτέρα (5/02).

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν έξω από το Κάστρο Σάντ `Αντζελο, και προσπάθησαν να πλησιάσουν στον ναό του Αγίου Πέτρου, όπου ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο.

Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία που τους εμπόδισε και ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε και έπεσε στο έδαφος.

Τα μέλη κουρδικών οργανώσεων φώναξαν ντροπή και ύψωσαν πανό που έγραφε "Ερντογάν εκτελεστή". "Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας και τις μητέρες μας. Σήμερα βγήκατε χαμένοι και εσείς και ο πάπας", φώναξε μια από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

ΠτΔ: Τα μικρά κράτη πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα

Τα μικρά κράτη είναι απολύτως αναγκαίο να διαβάζουν και να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα διεθνή δεδομένα και να εργάζονται, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και σχεδιασμού, για ενίσχυση όλων των παραγόντων ισχύος τους, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι που πράττουμε σήμερα ως διακυβέρνηση του τόπου".

BEST OF TOTHEMAONLINE