Την αγορά bitcoin μέσω πιστωτικών καρτών απαγόρευσαν τράπεζες σε Βρετανία και ΗΠΑ

Την αγορά bitcoin μέσω πιστωτικών καρτών απαγόρευσαν τράπεζες σε Βρετανία και ΗΠΑ

Τράπεζες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απαγόρευσαν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά Bitcoin και άλλων "κρυπτονομισμάτων", φοβούμενες ότι μια βουτιά της αξίας τους θα έχει ως αποτέλεσμα οι πελάτες τους να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο τραπεζικός όμιλος Lloyds, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Βρετανίας, ανακοίνωσε χθες ότι θα απαγορεύσει στους πελάτες-κατόχους πιστωτικών καρτών να αγοράζουν κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών JP Morgan Chase & Co και Citigroup.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να προστατευθούν οι πελάτες από το να συσσωρεύσουν υψηλά χρέη από την αγορά εικονικών νομισμάτων επί πιστώσει, εάν καταβαραθρωθούν οι τιμές τους, δήλωσε εκπρόσωπος της Lloyds.

Οι τράπεζες ανησυχούν ολοένα και πιο πολύ καθώς οι πελάτες τους χρησιμοποιούν περισσότερο τις πιστωτικές κάρτες για να χρηματοδοτήσουν λογαριασμούς σε διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Το μεγαλύτερο και γνωστότερο κρυπτονόμισμα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 6% στα 7.700 δολάρια στην πλατφόρμα Bitstamp, επεκτείνοντας τις απώλειες που κατέγραψε την Παρασκευή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Ηλεκτρική διασύνδεση: Επιτάχυνση του έργου συζήτησαν Παπαναστασίου με Παπασταύρου

Να συνεχιστούν οι τεχνικές και θεσμικές συνεννοήσεις στο προσεχές διάστημα, με στόχο την άμεση προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έναρξη των επόμενων φάσεων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, συμφώνησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνάντηση που είχαν, την Πέμπτη, στην Αθήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE