ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Η αλληλεξάρτηση του ΕΛΑΜ με τον ΔΗΣΥ – ΠΙΝΑΚΕΣ

Το ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο προέτασσε τη διαφορετικότητα της υποψηφιότητας Χρίστου Χρίστου σε αυτές τις προεδρικές, δεν το αμφισβητεί κανένας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ούτε αμφισβητείται η διαφορετικότητα των θέσεων του ακροδεξιού κόμματος του κυπριακού κοινοβουλίου με τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και με τον ενδιάμεσο χώρο.

Το 5,65% και οι 21.846 ψήφοι ήταν σίγουρα μια μικρή νίκη για το ΕΛΑΜ και η επικύρωση της εδραίωσης του κόμματος στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

 

Εκείνο όμως που συζητείται έντονα είναι η απόφαση για τον δεύτερο γύρο, που δεν ταίριαζε, ας πούμε, σε ένα κόμμα σαν το ΕΛΑΜ. Η απόφαση για ψήφο «κατά συνείδηση», ειδικά μετά την απόφαση για ψήφο «ούτε στον έναν ούτε στον άλλον» των αντιπολιτευόμενων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Όπως δε διεφάνη από τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής και τις συσπειρώσεις των κομμάτων, υπήρχε λόγος στην απόφαση αυτή. Αποδείχτηκε επί του αποτελέσματος ότι το 69% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ ψήφισε Νίκο Αναστασιάδη και το 11% Σταύρο Μαλά, ενώ 20% κατέθεσε λευκή ή άκυρη ψήφο.

Είναι, επομένως, ενδεικτική η αλληλεξάρτηση αυτού του κόμματος με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι ψηφοφόροι τολμούν να ρίξουν «ψήφο διαμαρτυρίας» στον πρώτο γύρο, αλλά στηρίζουν υποψήφιους που αντιτίθενται με τις πολιτικές του ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο.

Άρα, υποτιμώντας τον μύθο, οι 21.846 ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρίστο Χρίστου δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «εθνικιστές». Ούτε καν ως υποστηρικτές της αλλαγής που προέτασσε η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE