Ρομποτικό όχημα που κάνει delivery - VIDEO

Ρομποτικό όχημα που κάνει delivery - VIDEO

Δύο πρώην μηχανικοί της Google κατασκεύασαν ένα ηλεκτροκίνητο ρομποτικό όχημα που διαθέτει σειρά προηγμένων τεχνολογιών για να μπορεί να κινείται αυτόνομα. Το R1, όπως ονομάζεται το όχημα αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφέρει προϊόντα (τα ψώνια του σούπερμαρκετ, φαγητό, κλπ) στην πόρτα του πελάτη.

To όχημα αυτό εκτός από τα σχετικά συστήματα αυτόνομης κίνησης για να εκτελεί την αποστολή του διαθέτει και μια σειρά από τεχνολογίες και συστήματα για να παραδίδει με ασφάλεια το φορτίο του στον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται.

Το R1 διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για να αναγνωρίζει τον πελάτη ο οποίος θα λαμβάνει ένα κωδικό στο κινητό του τηλέφωνο και μέσω της σχετικής εφαρμογής όταν το όχημα φτάσει στην πόρτα του θα χρησιμοποιεί τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα του οχήματος και να πάρει τα πράγματα που έχει παραγγείλει. Η εφαρμογή αυτή θα ενημερώνει τον πελάτη για το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το R1 ώστε να γνωρίζει πότε πλησιάζει στο σπίτι του και να βγει για να παραλάβει την παραγγελία του.

Οι δυο μηχανικοί ίδρυσαν μια start up εταιρεία, την Nuro, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 70 εκατ. δολαρίων με την οποία θα ξεκινήσουν άμεσα την κατασκευή ενός στόλου R1 που θα είναι έτοιμος να αναλάβει υπηρεσία στους δρόμους το 2022.

Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE