Δυσφορία Σιζόπουλου για συνάντηση με Πρόεδρο - «Δεν διερευνούμε τη δυνατότητα υποταγής μας»

Δυσφορία Σιζόπουλου για συνάντηση με Πρόεδρο - «Δεν διερευνούμε τη δυνατότητα υποταγής μας»

«Για εμάς προέχει πάντα το Κυπριακό, η εθνική ανεξαρτησία και η επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13:00.

Εξήγησε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος «πιθανότατα να μετατεθεί για την Πέμπτη», ενώ μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει απόφαση των συλλογικών οργάνων των κομμάτων» για κοινή στάση όσων στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου.

Υπογράμμισε, όμως, ότι η κοινή πορεία του «ενδιάμεσου χώρου» θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ενώ όπως δήλωσε στην ΕΔΕΚ αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις «με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια».

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε ειλικρινή τη συνάντηση σημειώνοντας ότι «καταλήξαμε ότι διαφωνούμε» με τον Πρόεδρο.

Όμως, η δυσφορία του κ. Σιζόπουλου ήταν έντονη. «Εάν οι δύο υποψήφιο δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αμοιβαία διερεύνηση για υποχωρήσεις στις θέσεις του, προς τι αυτές οι συναντήσεις», διερωτήθηκε προσθέτοντας και τη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά.

Για να εξηγήσει ότι η πολιτική αξιοπρέπειά δεν του επιτρέπει να εγκαταλείψει τις θέσεις του για να υποταχθεί -με την ΕΔΕΚ- σε μια διακυβέρνηση με αντάλλαγμα προεδρικούς θώκους ή υπουργεία. 

Είπε επίσης ότι στην ΕΔΕΚ δεν ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, εφόσον αυτές οι συναντήσεις δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, που ήταν η διερεύνηση για τη συνεργασία.

«Δεν υπάρχει», εξήγησε, «πρόθεση διαφοροποίησης των θέσεων» Μαλά και Αναστασιάδη και για τούτο θα ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο θα πάρει την απόφασή του στην Κεντρική Επιτροπή για έγκριση.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η θέση της ΕΔΕΚ -σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα του επιτελείου Παπαδόπουλου- για υποστήριξη του κανενός στον δεύτερο γύρο είναι σταθερή και μένει η απόφαση της ΚΕ που είτε θα γίνει την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE