Αποζημίωση σύντομα ζητά η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών Αξιογράφων

Αποζημίωση σύντομα ζητά η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών Αξιογράφων

Πρακτικά μέτρα έτσι ώστε να αποζημιωθούν σύντομα τα μέλη της ζητά από τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Κίνηση Εξαπατηθέντων Καταθετών / Αξιογράφων.

Σε ανακοίνωσή της καλεί, μεταξύ άλλων, «το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς δεσμεύσεις, υποσχέσεις και κούφια λόγια να προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα έτσι ώστε τα τρία ένοχα μέρη, το κράτος, η Τράπεζα Κύπρου και η Κεντρική Τράπεζα, να προχωρήσουν στην πλήρη αποζημίωση- επιστροφή των λεφτών που κάποιοι μας υφάρπαξαν με δόλιο τρόπο».

Σύμφωνα με την Κίνηση «υπάρχει πρόνοια του Eurogroup η οποία αναφέρει ρητά ‘’…το Eurogroup αναγνωρίζει την πρόθεση των Κυπριακών Αρχών να αποζημιώσουν όσους αποδεδειγμένα, μέσα από δικαστικές αποφάσεις, έχουν εξαπατηθεί’’».

Η Κίνηση ζητά «την ενίσχυση του δικαστικού σώματος και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για ‘’ομαδικές αγωγές - class - action’’. «Δεν είναι δυνατό να περιμένουμε απονομή δικαιοσύνης για άλλα δέκα χρόνια," αναφέρει, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ευνομούμενο κράτος, θα πρέπει τα συντεταγμένα όργανά του να πάψουν να υιοθετούν την αργή απονομή δικαιοσύνης και να λάβουν θέση και δράση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

Η μεγάλη σημασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η Διεύρυνση, υπογραμμίστηκε κατά τις σημερινές συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Μολδαβίας κα Μάγια Σάντου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE