Ο Τραμπ καταδικάζει θηριωδίες Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι 'δεν είναι έτοιμος' να μιλήσει μαζί τους

Ο Τραμπ καταδικάζει θηριωδίες Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι 'δεν είναι έτοιμος' να μιλήσει μαζί τους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις "θηριωδίες" που διαπράττουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αποκλείοντας "σε αυτό το στάδιο" κάθε συζήτηση μαζί τους, δύο ημέρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους στην Καμπούλ.

"Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με τους Ταλιμπάν (...) Σκοτώνουν ανθρώπους παντού, αθώους ανθρώπους" είπε ο Τραμπ σε ένα γεύμα εργασίας με τους πρεσβευτές των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

"Δεν είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε σε αυτό το στάδιο. Θα έρθει ίσως η στιγμή αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος", πρόσθεσε. "Όταν δείτε τι κάνουν και τις θηριωδίες που διαπράττουν, και σκοτώνουν τον ίδιο τον λαό τους, και αυτοί οι άνθρωποι είναι γυναίκες και παιδιά... είναι φριχτό", πρόσθεσε. "Θα τελειώσουμε αυτό που πρέπει να τελειώσουμε (στο Αφγανιστάν), αυτό που κανείς άλλος δεν μπόρεσε να τελειώσει, θα μπορέσουμε να το κάνουμε", είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβαίνουν ήδη στο βήμα και να τοποθετούνται επί των βασικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής.