Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά

Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά

«Η είσοδος του υποψηφίου που στηρίζει το ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου, συνιστά μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο Σταύρος Μαλάς κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, παρά τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων ενώ υπογραμμίζει ότι είναι «αρνητική εξέλιξη η ενίσχυση του εκλογικού ποσοστού του υποψηφίου του ακροδεξιού ΕΛΑΜ».


Τέλος, στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στηρίζει τις προσπάθειες του ΑΚΕΛ «για μια νέα προοδευτική πορεία της Κύπρου και στέκεται στο πλευρό του λαού της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, προκειμένου να τους συγχαρεί για το αποτέλεσμα του χθεσινού Α’ γύρου των προεδρικών εκλογών.

Στις συνομιλίες με το Σ. Μαλά και τον Α. Κυπριανού, ο Π. Ρήγας επανεπιβεβαίωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον υποψήφιο που στηρίζει το ΑΚΕΛ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.