Συναγερμός στο Αιγαίο - Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι την Θάσο

Συναγερμός στο Αιγαίο - Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι την Θάσο

Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η Κυριακή (28/01) από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας.

Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η αποψινή από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας.

Όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες τα τουρκικά σκάφη «πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», και επισημαίνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.

Πηγή: inkomotini.news

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE