«Φρένο» στον Άγιαξ, νίκη η Φέγενοορντ (πανόραμα)

«Φρένο» στον Άγιαξ, νίκη η Φέγενοορντ (πανόραμα)

Μετά από πέντε σερί νίκες ο Άγιαξ έχασε βαθμούς στην Ουτρέχτη, έτσι η Αϊντχόφεν ξέφυγε στην κορυφή, ενώ η Φέγενοορντ επικράτησε 3-1 της Ντεν Χάαχ.

Ο Άγιαξ δεν κατάφερε να φτάσει τις 6 σερί νίκες στο ολλανδικό πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ με την Ουτρέχτη, έτσι η Αϊντχόφεν είναι πια στην κορυφή με 7 βαθμούς περισσότερους.

Όσον αφορά στη Φέγενοορντ, επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας με 3-1 της Ντεν Χάαχ στο Ρότερνταμ, με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι και πάλι να αγωνίζεται στα τελευταία λεπτά.

Η σύνθεση του Άγιαξ…

Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Ταγλιαφίκο, Σένε, Φαν ντε Μπικ, Ζιγές, Νταβίντ Νέρες, Κλάιφερτ, Χούντελααρ.

Η σύνθεση της Φέγενοορντ…

Μπραντ Τζόουνς, Νιούβκουπ (46′ Ντικς), Τάπια, Φαν Μπικ, Μαλάσια, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα, Φιλένα, Μπέρχαους, Σαμ Λάρσον, Γέργκενσεν (83′ Φαν Πέρσι).

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή

Χέρενφεν – Σπάρτα 2-1 (15′ Γκουτσανετζάντ, 65′ Ντάμφρις / 3′ Σαμπό)

Σάββατο

Χρόνινχεν – Χεράκλες 3-3 (28′ Φαν Βέερτ, 43′ Ντροστ, 45′ Μαχί / 34′ Ζαμίρο, 63′ Φέρμεϊ, 78′ Πρέπερ)

Τβέντε – Αϊντχόφεν 0-2 (4′ Λοσάνο, 90′ Άριας)

Τσβόλε – Φιτέσε 1-2 (58′ Νάμλι / 29′ Λίνσεν, 75′ Μάουντ)

Μπρέντα – Φένλο 0-1 (73′ Τι)

Κυριακή

Ουτρέχτη – Άγιαξ 0-0

Φέγενοορντ – Ντεν Χάαχ 3-1 (54′ Φιλένα, 68′ Μπέρχαους, 80′ Τούρνστρα / 71′ Ίμερς)

Ρόντα – Εξέλσιορ 2-1 (45′ Φάνκαμπ, 51′ Σαχίν / 16′ Μάσοπ)

Βίλεμ – Άλκμααρ (17:45)

Η βαθμολογία

1. Αϊντχόφεν 52

2. Άγιαξ 45

3. Άλκμααρ 39

4. Φέγενοορντ 36

5. Τσβόλε 36

6. Φιτέσε 31

7. Ουτρέχτη 31

8. Ντεν Χάαχ 27

9. Χέρενφέν 27

10. Φένλο 26

11. Εξέλσιορ 24

12. Χεράκλες 23

13. Χρόνινχεν 22

14. Βίλεμ 17

15. Τβέντε 16

16. Μπρέντα 16

17. Ρόντα 15

18. Σπάρτα Ρότερνταμ 11

*οι 2 πρώτοι στα προκριματικά του Champions League

**ο 3ος στο Europa League (όπως και ο κάτοχος του KNVB Cup, όπως και ο νικητής των play-offs των θέσεων 5-8)

***υποβιβάζεται ο τελευταίος (18ος), ο 17ος και ο 16ος παίζουν μπαράζ με ομάδες από την Eerste Divisie

****στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Ίρβινγκ Λοσάνο (Αϊντχόφεν)

11 γκολ

Στέφεν Μπέρχαους (Φέγενοορντ)

10 γκολ

Μάρκο φαν Χίνκελ (Αϊντχόφεν)

9 γκολ

Φραν Σολ (Βίλεμ)

Τιμ Μάταβς (Φιτέσε)

Γιούργκεν Λοκάντια (Αϊντχόφεν)

8 γκολ

Λάσε Σένε (Άγιαξ)

Νταβίντ Νέρες (Άγιαξ)

Βάουτ Βέχορστ (Άλκμααρ)

Μπιέρν Γιόνσεν (Ντεν Χάαχ)

Μπαρτολομέου Ογκμπέτσε (Βίλεμ)

Πηγή: www.sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.   

BEST OF TOTHEMAONLINE