Τρία περιστατικά ιλαράς τον Ιανουάριο

Τρία περιστατικά ιλαράς τον Ιανουάριο

Τρία περιστατικά ιλαράς εκδηλώθηκαν κατά τον Ιανουάριο 2018, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και με τα τρία περιστατικά να είναι εισαγόμενα, δηλαδή νόσησαν στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 3 και 6 ετών, ανεμβολίαστα, αλλοδαπής οικογένειας, τα οποία επισκέφθηκαν την χώρα προέλευσής τους στην οποία υπάρχει την στιγμή αυτή επιδημία ιλαρά. Το τρίτο παιδί ηλικίας 15 μηνών, επίσης ανεμβολίαστο, με καταγωγή από την ίδια χώρα, επισκέφθηκε επίσης την πατρίδα του με αποτέλεσμα να νοσήσει και αυτό με ιλαρά.

Τα δύο περιστατικά έχουν ήδη αποθεραπευτεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί οποιαδήποτε περιστατικά μετάδοσης της νόσου στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Το Υπουργείο, σημειώνει ότι παρόλο που δεν πρόκειται για επιδημία, αφού τα περιστατικά νόσησαν στο εξωτερικό, δείχνει ότι ο ιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισαχθεί στον τόπο μας και θα πρέπει να έχουμε καλή εμβολιαστική κάλυψη, ώστε να μην μεταδοθεί σε παιδιά ή και ανεμβολίαστους ενήλικες στην Κύπρο.

Για τον σκοπό αυτό, προστίθεται, καλούνται οι γονείς να συμπληρώσουν τους εμβολιασμούς των παιδιών τους για ιλαρά σύμφωνα με την ηλικία τους με βάση το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών της παιδικής ηλικίας.

Το εμβόλιο που χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το εμβόλιο MMR, το οποίο χορηγείται στα παιδιά σε δύο δόσεις και συγκεκριμένα η πρώτη δόση στην ηλικία των 12-15 μηνών και η δεύτερη δόση στην ηλικία των 4-5 ετών. Το εμβόλιο διατίθεται και δωρεάν στα κρατικά Κέντρα Μητρότητας σε όλες τις πόλεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE