Πρόταση Τίλερσον για ζώνη ασφαλείας στη Συρία σύμφωνα με Τσαβούσογλου

Πρόταση Τίλερσον για ζώνη ασφαλείας στη Συρία σύμφωνα με Τσαβούσογλου

Πρόταση των ΗΠΑ για δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων βορείως της Συρίας, αποκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους. Οπως δήλωσε, για την πρόταση ενημέρωσε ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον τον ίδιο στη διμερή συνάντηση, που είχαν χθες στο Παρίσι.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τίλερσον είπε στον Τούρκο Υπουργό πως με τη δημιουργία αυτής της ζώνης θα καμφθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της. “Δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την Τουρκία”, φέρεται να είπε ο Αμερικανός Υπουργός.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως υποχώρηση των Αμερικανών τη νέα αυτή πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εδώ και χρόνια απευθύνει έκκληση στους Αμερικανούς για τη δημιουργία αυτής της ζώνης, αλλά η Ουάσινγκτον δεν απαντούσε θετικά. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE