Ζητούν επίλυση του ζητήματος με τους καθηγητές οι συντεχνίες τους

Ζητούν επίλυση του ζητήματος με τους καθηγητές οι συντεχνίες τους

Βήμα προς τα εμπρός η απόφαση για καθεστώς εκπαιδευτικών Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, αναφέρουν οι συντεχνίες τους.

Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καθορίσει χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Μάρτιο 2018 για να εξεταστεί σε όλες του τις πτυχές το καθεστώς απασχόλησης των εκπαιδευτικών στα Βραδινά και Απογευματινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός, εκτιμούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ.

Οι συντεχνίες σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι αναμένουν την επίλυση του θέματος με την επαναφορά των εκπαιδευτικών στο καθεστώς του μισθωτού.

Οπως αναφέρεται, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει επίσης καθορίσει την έναρξη διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των προγραμμάτων για να ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην απασχόληση των εκπαιδευτικών με την μορφή της αγοράς υπηρεσιών.

Εξάλλου, διευκρινίζεται ότι οι αναφορές σε σημερινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για απειλές και εκφοβισμούς, αφορούσε κάποιους λειτουργούς του Υπουργείου στα ΚΙΕ και δεν είχαν σχέση με τον Υπουργό ή το Υπουργείο στην ολότητα του.

Τονίζεται, περαιτέρω, ότι με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και με τους υπόλοιπους λειτουργούς του Υπουργείου, επιδιώκεται η καλή συνεργασία με σκοπό την επίλυση προβλημάτων για το καλό της εκπαίδευσης και των εργαζομένων σε αυτή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE