ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επιτρέπονται τα Exit Polls αλλά μετά το κλείσιμο των καλπών

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Επιτρέπονται τα Exit Polls αλλά μετά το κλείσιμο των καλπών

Η διενέργεια δημοσκοπήσεων εξόδου κάλπης (exit poll) δεν απαγορεύεται από το Νόμο, ωστόσο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους πριν την ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών ότι έχουν κλείσει κανονικά οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, στην οποία ενημερώνονται όσες εταιρείες και τηλεοπτικοί σταθμοί προτίθενται να διενεργήσουν exit polls ότι τυχόν έκδοση και ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοσκόπησης πριν από το κλείσιμο των καλπών ενδέχεται να έχει ως συνέπεια την ποινική δίωξη των διευθυντών τους για παράβαση του Εκλογικού Νόμου, για απρεπή και παράνομη επίδραση και/ή επηρεασμό των εκλογέων.

Επίσης, σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι διενέργειας exit polls σε περίπτωση παράβασης του Νόμου, είναι δυνατό να κατηγορηθούν ότι παραβιάζουν τη μυστικότητα της ψηφοφορίας ή ότι παρεμποδίζουν την ελεύθερη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων ή ότι εξαναγκάζουν, παραπλανούν ή επιδρούν παράνομα με σκοπό τον επηρεασμό των εκλογέων, για να δώσουν ή να απόσχουν από του να δώσουν την ψήφο τους, με συνέπεια, σε περίπτωση καταδίκης, να καταδικασθούν σε πολύμηνη φυλάκιση ή/και σε πρόστιμο.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα συνεχίσω να υπογράφω διεθνείς συμφωνίες – Πώς απαντά στις τουρκικές προκλήσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«Θα συνεχίσω να υπογράφω διεθνείς συμφωνίες – Πώς απαντά στις τουρκικές προκλήσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Κυπριακό, αφθώδης πυρετός, ενεργειακά και θέματα εσωτερική επικαιρότητας ήταν τα θέματα που αποτέλεσαν το αντικείμενο των σημερινών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE