Αφρίν και διαμαρτυρίες επηρεάζουν τον σχηματισμό 'κυβέρνησης' στα κατεχόμενα

Αφρίν και διαμαρτυρίες επηρεάζουν τον σχηματισμό 'κυβέρνησης' στα κατεχόμενα

Ακυρώθηκε η απογευματινή συνάντηση των επιτροπών των τεσσάρων τουρκοκυπριακών κομμάτων, ΡΤΚ, ΚΛ, ΚΚΔ και ΔΚ οι οποίες θα ολοκλήρωναν την συμφωνία για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», και αντ’ αυτής θα γίνει συνάντηση των προέδρων των 4 αυτών κομμάτων.

Οι τέσσερις τριμελείς επιτροπές υπό τους γενικούς γραμματείς των κομμάτων είχαν συναντηθεί το Σάββατο και όπως είχε ανακοινωθεί, το πρωτόκολλο συνεργασίας για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» θα ολοκληρωνόταν σήμερα και θα υποβαλλόταν ενώπιον των προέδρων των κομμάτων για υπογραφή.

Ωστόσο τα όσα έγιναν χθες και σήμερα με το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα» για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, φαίνεται ότι επηρέασε την εξέλιξη στην «συγκυβέρνηση». Υπενθυμίζεται ότι «κυβέρνηση» εξακολουθεί να είναι η συνεργασία ΚΕΕ – ΔΚ.

To βράδυ της Κυριακής (21/01) συνήλθε εκτάκτως η κεντρική επιτροπή του ΡΤΚ για να συζητήσει τα τελευταία γεγονότα.

Η ιστοσελίδα της «Κίπρις ποστασί» γράφει ότι στις 5 το απόγευμα θα προβεί σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς.

Η «Χαβαντίς» έγραψε πάντως σήμερα ότι υπάρχει άσκηση σοβαρής πίεσης από την βάση του ΔΚ προς την ηγεσία του κόμματος μετά τις χθεσινές αντιδράσεις για την τουρκική επιχείρηση στο «Αφρίν» και ιδιαίτερα το σχόλιο της Ντογούς Ντεριά. Σημειώνει ότι η αντίδραση του Σερντάρ Ντενκτάς ήταν έντονη προς όσους έκαναν λόγο για «εισβολή» σχετικά με την επιχείρηση στο Αφρίν. Η «Χαβαντίς» σημειώνει ότι και ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν αντέδρασε έντονα και σε ανάρτησή του έγραψε ότι τέτοιου είδους θέσεις εξυπηρετούν τους Ε/κ και στηρίζουν το ΕΛΑΜ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE