Αφρίν και διαμαρτυρίες επηρεάζουν τον σχηματισμό 'κυβέρνησης' στα κατεχόμενα

Αφρίν και διαμαρτυρίες επηρεάζουν τον σχηματισμό 'κυβέρνησης' στα κατεχόμενα

Ακυρώθηκε η απογευματινή συνάντηση των επιτροπών των τεσσάρων τουρκοκυπριακών κομμάτων, ΡΤΚ, ΚΛ, ΚΚΔ και ΔΚ οι οποίες θα ολοκλήρωναν την συμφωνία για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», και αντ’ αυτής θα γίνει συνάντηση των προέδρων των 4 αυτών κομμάτων.

Οι τέσσερις τριμελείς επιτροπές υπό τους γενικούς γραμματείς των κομμάτων είχαν συναντηθεί το Σάββατο και όπως είχε ανακοινωθεί, το πρωτόκολλο συνεργασίας για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» θα ολοκληρωνόταν σήμερα και θα υποβαλλόταν ενώπιον των προέδρων των κομμάτων για υπογραφή.

Ωστόσο τα όσα έγιναν χθες και σήμερα με το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα» για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν, φαίνεται ότι επηρέασε την εξέλιξη στην «συγκυβέρνηση». Υπενθυμίζεται ότι «κυβέρνηση» εξακολουθεί να είναι η συνεργασία ΚΕΕ – ΔΚ.

To βράδυ της Κυριακής (21/01) συνήλθε εκτάκτως η κεντρική επιτροπή του ΡΤΚ για να συζητήσει τα τελευταία γεγονότα.

Η ιστοσελίδα της «Κίπρις ποστασί» γράφει ότι στις 5 το απόγευμα θα προβεί σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς.

Η «Χαβαντίς» έγραψε πάντως σήμερα ότι υπάρχει άσκηση σοβαρής πίεσης από την βάση του ΔΚ προς την ηγεσία του κόμματος μετά τις χθεσινές αντιδράσεις για την τουρκική επιχείρηση στο «Αφρίν» και ιδιαίτερα το σχόλιο της Ντογούς Ντεριά. Σημειώνει ότι η αντίδραση του Σερντάρ Ντενκτάς ήταν έντονη προς όσους έκαναν λόγο για «εισβολή» σχετικά με την επιχείρηση στο Αφρίν. Η «Χαβαντίς» σημειώνει ότι και ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν αντέδρασε έντονα και σε ανάρτησή του έγραψε ότι τέτοιου είδους θέσεις εξυπηρετούν τους Ε/κ και στηρίζουν το ΕΛΑΜ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE