ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται καταιγίδες και χιόνια – Παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες

ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται καταιγίδες και χιόνια – Παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες

Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Στην ατµόσφαιρα πιθανό να αιωρείται και σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγµένη και αργότερα στα προσήνεµα παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι 4 αλλά στα παράλια ισχυροί 5 και στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης αλλά αργότερα στα προσήνεµα θα είναι πολύ κυµατώδης µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίσει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE