Λαβρόφ: 'Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα καταρρεύσει αν αποχωρήσουν οι ΗΠΑ'

Λαβρόφ: 'Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα καταρρεύσει αν αποχωρήσουν οι ΗΠΑ'

Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί αν κάποιο από τα υπογράφοντα μέρη αποσυρθεί από αυτή, προειδοποίησε σήμερα (19/1) ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Η συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν κάποια από τις πλευρές αποσυρθεί μονομερώς. Θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει συμφωνία. Το πιστεύουμε και νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν πολύ καλά. Και πρώτοι απ` όλους οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες, απ` ό,τι ακούω, θα τους παροτρύνουν τώρα να πάρουν θέση παρόμοια με αυτήν της Ουάσινγκτον", είπε ο Ρώσος Υπουργός.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει, δεδομένου ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν θα το δεχόταν το Ιράν.

Η συμφωνία "δεν θα επιβίωνε σε αλλαγμένη μορφή, ιδίως σε αυτήν που ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες", συνέχισε ο Λαβρόφ, τονίζοντας ότι "κάτι τέτοιο θα ήταν μη αποδεκτό από το Ιράν, είναι ήδη σαφές και η Ευρώπη, πιστεύω, αναγνωρίζει επίσης αυτόν τον κίνδυνο".

Ο Ρώσος Υπουργός τόνισε επίσης ότι το γεγονός πως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν έχει εξελιχθεί σε "διαπραγματευτικό χαρτί σε ορισμένες πολιτικές και γεωπολιτικές" επιδιώξεις, θα παρεμποδίσει και τις οποιεσδήποτε προσπάθειες να πειστεί η Βόρεια Κορέα να κάνει υποχωρήσεις παρόμοιες με εκείνες της Τεχεράνης.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Άγρια συμπλοκή με μαχαίρι στη παλιά Λευκωσία - Χειροπέδες σε 33χρονο

VIDEO: Άγρια συμπλοκή με μαχαίρι στη παλιά Λευκωσία - Χειροπέδες σε 33χρονο

Συμπλοκή αλλοδαπών σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στην οδό Ονασαγόρου στην παλιά Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE