ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διορίζεται ανακριτής για το περιστατικό με τη γυναίκα ποδοσφαιριστή

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διορίζεται ανακριτής για το περιστατικό με τη γυναίκα ποδοσφαιριστή

Σε αυτεπάγγελτη διερεύνηση του περιστατικού σε σχέση με τον έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς σε γυναίκα ποδοσφαιριστή από τη Βραζιλία, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη μετά από σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε σε αθλητική ιστοσελίδα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που περιέπεσε στην αντίληψη μας αυτό το περιστατικό αποφασίσαμε να ασκήσουμε- και ασκήσαμε- τις εξουσίες που μας δίνει ο νόμος για αυτεπάγγελτη διερεύνηση του συμβάντος».

Ο κ. Πασχαλιδης ανέφερε ότι η Αρχή έχει ήδη αποταθεί, με σχετική επιστολή της, στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας την άδεια του για το διορισμό ανακριτή που θα διερευνήσει το όλο περιστατικό. Η έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας, όπως ανέφερε.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε επίσης ότι η Πρεσβεία της γυναίκας επικοινώνησε με την Αρχή και ζήτησε τη διερεύνηση του περιστατικού.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό σημείωνε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες οδηγίες, το όλο θέμα θα τεθεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο, να τύχει διερεύνησης από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE