Διευθυντής ΓΝ Λευκωσίας: Πολλά από τα προβλήματα 'οφείλονται στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου'

Διευθυντής ΓΝ Λευκωσίας: Πολλά από τα προβλήματα 'οφείλονται στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου'

Διαμετρικά αντίθετο βρίσκει τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η διαπίστωση του Γενικού Ελεγκτή ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι άκρως απογοητευτική.

Σε ανακοίνωση-απάντηση στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για το 2016, ο Δρ Μάριος Λοϊζου, Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΓΝ Λευκωσίας, αναφέρει ότι `παρά το γεγονός ότι πολλά από τα επιμέρους σημεία της Έκθεσης με βρίσκουν σύμφωνο, κάτι το οποίο γνωρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, εντούτοις η διαπίστωση του Γενικού Ελεγκτή ότι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι «άκρως απογοητευτική», με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο, τόσο όσον αφορά στη συνολική αποτίμηση της Έκθεσης όσο και τον χαρακτηρισμό ως «άκρως απογοητευτική»`.

Οπως αναφέρει, `η προσκόλληση σαν φιλοσοφία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε αμιγώς τεχνικά δεδομένα, η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στον τρομακτικό όγκο δουλειάς και περιστατικών του ΓΝΛ (για το 2016: 253.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 95.000 επισκέψεις στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, 26.000 εσωτερικοί νοσηλευόμενοι ασθενείς και 6.800 χειρουργικές επεμβάσεις), η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο γεγονός ότι πολλά από τα προβλήματα, στα οποία εστιάζει η Έκθεση οφείλονται στη σημαντικότατη υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε διοικητικό προσωπικό, έλλειψη την οποία, όπως γνωρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει επανειλημμένα επισημάνει η διοίκηση του Νοσοκομείου, η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στις πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από το διοικητικό προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου όσο και του Υπουργείου Υγείας για τη διεκπεραίωση του τεράστιου όγκου εργασίας, καθώς και η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στην άψογη συνεργασία της διοίκησης με τους λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θεωρώ ότι αλλοιώνουν πλήρως το περιεχόμενο της Έκθεσης".

Κλείνοντας, διαβεβαιώνει ότι το σύνολο του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα συνεχίσει υπό τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας προς τον Κύπριο ασθενή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE