ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Η 20ή Ιανουαρίου τελευταία μέρα προβολής δημοσκοπήσεων

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ: Η 20ή Ιανουαρίου τελευταία μέρα προβολής δημοσκοπήσεων

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα προβολής ή μετάδοσης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων για τις προεδρικές εκλογές.

O Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Νεόφυτος Επαμεινώνδας με εγκύκλιό του προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς οργανισμούς επισύρει την προσοχή τους στις πρόνοιες του άρθρου 46(1) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα), σύμφωνα με τις οποίες «απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς οργανισμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών έχει καθοριστεί η 28η Ιανουαρίου 2018, η τελευταία μέρα προβολής ή μετάδοσης των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων σχετίζονται με τις εκλογές είναι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 24:00, προστίθεται στην εγκύκλιο.

Η Αρχή, αναφέρεται στην εγκύκλιο, αναμένει ότι όλοι οι οργανισμοί θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες τις Νομοθεσίας. Παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, προστίθεται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.