Συνάντηση Ακιντζί - Ιταλού πρέσβη: 'Οι έρευνες γίνονται μονομερώς, αυτό προκαλεί ανησυχία'

Συνάντηση Ακιντζί - Ιταλού πρέσβη: 'Οι έρευνες γίνονται μονομερώς, αυτό προκαλεί ανησυχία'

Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή συνεργασίας και όχι σε περιοχή όπου γίνονται ενέργειες που προκαλούν εντάσεις, είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα (16/1) με τον Πρέσβη της Ιταλίας Andrea Cavallari, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε ακόμα στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη λέγοντας ότι οι έρευνες γίνονται «μονομερώς» χωρίς τη συμμετοχή των Τ/κ και ότι αυτό προκαλεί ανησυχία στην τ/κ κοινότητα.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ακιντζί κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τον Ιταλό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα όσα εξελίχθηκαν στο Κραν Μοντανά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE