Συνάντηση Ακιντζί - Ιταλού πρέσβη: 'Οι έρευνες γίνονται μονομερώς, αυτό προκαλεί ανησυχία'

Συνάντηση Ακιντζί - Ιταλού πρέσβη: 'Οι έρευνες γίνονται μονομερώς, αυτό προκαλεί ανησυχία'

Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή συνεργασίας και όχι σε περιοχή όπου γίνονται ενέργειες που προκαλούν εντάσεις, είπε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα (16/1) με τον Πρέσβη της Ιταλίας Andrea Cavallari, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε ακόμα στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη λέγοντας ότι οι έρευνες γίνονται «μονομερώς» χωρίς τη συμμετοχή των Τ/κ και ότι αυτό προκαλεί ανησυχία στην τ/κ κοινότητα.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ακιντζί κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τον Ιταλό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα όσα εξελίχθηκαν στο Κραν Μοντανά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE