Στο Προεδρικό Μέγαρο Τσίπρας και Αμπντάλαχ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο Τσίπρας και Αμπντάλαχ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπτάλαχ ΙΙ όπου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας.

Κατά την άφιξή του έγινε επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακάριου ΙΙΙ.

Οι δύο θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό λίγο πριν τις 10:30.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η διευρυμένη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής και στις 13.15 θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, υπογραφές συμφωνιών και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στις τρεις αντιπροσωπείες.

Στις 15.15 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Βασιλιά της Ιορδανίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αναζητούν κοινή φόρμουλα τα ΗΕ ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό - Με δείπνο ξεκινούν οι συναντήσεις στη Γενεύη

Αναζητούν κοινή φόρμουλα τα ΗΕ ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό - Με δείπνο ξεκινούν οι συναντήσεις στη Γενεύη

Σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικές προετοιμασίες, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, για το κυπριακό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος έλαβε την επιστολή-πρόσκληση από τον Αντόνιο Γκουτέρες, επεξεργάζεται μαζί με τους συνεργάτες του, όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια, στα οποία η Λευκωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί, για την πιο κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Επιδίωξη της ε/κ πλευράς, είναι η αποφυγή ενός ναυαγίου στο παρόν στάδιο, που αυτό θα συμβεί εάν η τουρκική πλευρά θέσει ευθέως την απαράδεκτη θέση, για λύση δύο κρατών.