ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Ο κυκλώνας Άβα πλήττει τη χώρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Ο κυκλώνας Άβα πλήττει τη χώρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Σε 51 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα που έπληξε τη Μαδαγασκάρη πριν από περίπου 10 ημέρες, ενώ 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες επισήμαναν επίσης ότι υπολογίζεται πως οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Ο τροπικός κυκλώνας Άβα πέρασε μέσω της Μαδαγασκάρης στις 5 με 6 Ιανουαρίου, κυρίως από την ανατολική ακτή της νήσου, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες μεταξύ των 140 και 190 χλμ/ώρα.

Προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές πριν από μια εβδομάδα έκανε λόγο για 29 νεκρούς.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνου και Καταστροφών περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τον κυκλώνα.

Τον Μάρτιο του 2017, συνολικά 78 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από κυκλώνα που είχε πλήξει την βορειανατολική ακτή της χώρας αυτής που είναι γνωστή για την παραγωγή βανίλιας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Κυπριακό: Σε θολά νερά η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη - Ομοσπονδία γιόκ διαμηνύει ο Τατάρ

Μπορεί η Λευκωσία να εκφράζει σε όλους τους τόνους τη βούλησή της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, ωστόσο ο παράγοντας Τουρκία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE