Στον ανακριτή οι οκτώ ναυτικοί του «πλοίου-βόμβα»

Στον ανακριτή οι οκτώ ναυτικοί του «πλοίου-βόμβα»

Το πλοίο μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών τα οποία και παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι οκτώ ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, την περασμένη βδομάδα μεταφέρθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά, όπου και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Σήμερα, οι οκτώ ναυτικοί αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται.

Στο Ηράκλειο παραμένουν τα εκρηκτικά

Το επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, ελλοχεύοντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη.

Μετά από παρεμβάσεις των τοπικών αρχών, ωστόσο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε πως το επικίνδυνο φορτίο αναμένεται να φύγει άμεσα από το λιμάνι του Ηρακλείου και να μεταφερθεί σε στρατόπεδα για προσωρινή φύλαξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE