ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Δεν μένουν εκτεθειμένοι οι εξαπατημένοι - Επιστρέφουν χρήματα οι τράπεζες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Δεν μένουν εκτεθειμένοι οι εξαπατημένοι - Επιστρέφουν χρήματα οι τράπεζες

Δεν θα μένουν εκτεθειμένοι οι καταναλωτές που έπεσαν θύματα απάτης από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέλησε να ενημερώσει τους καταναλωτές ότι, αν εξαπατηθούν από ηλεκτρονικά καταστήματα, μπορούν να απευθυνθούν είτε σε τραπεζικό ίδρυμα είτε στην Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί το παράπονό τους.

Οι εξαπατημένοι μπορούν να απευθυνθούν στην Αστυνομία, εαν η απάτη αφορά μερικές χιλιάδες ευρώ. 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι:

α. Σε περίπτωση που υπάρχει εξαπάτηση κατόχου χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σε οποιαδήποτε διαδικτυακή συναλλαγή, ανεξάρτητα από την έδρα εργασιών του πωλητή, ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να αμφισβητήσει τη συναλλαγή στην τράπεζα που έκδωσε την κάρτα του.

β. Η τράπεζα έχει υποχρέωση όπως διερευνήσει το παράπονο του πελάτη της. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν σαφείς οδηγίες και διαδικασίες στις τράπεζες για τον χειρισμό αυτών των περιπτώσεων.

γ. Σε περίπτωση που το παράπονο του καταναλωτή κριθεί ως δικαιολογημένο, τότε η τράπεζα επιστρέφει το ποσό της συναλλαγής στο λογαριασμό του παραπονούμενου.

δ. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν από τράπεζες που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιληφθούν των παραπόνων, οφείλονται σε άγνοια μελών του προσωπικού των τραπεζών, αναφορικά με τον χειρισμό αυτών των περιπτώσεων.

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, έχοντας υπόψη τις πιο πάνω διαπιστώσεις, συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεχτικοί και υποψιασμένοι στις περιπτώσεις που πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές με άγνωστες ιστοσελίδες και κυρίως σε αυτές που διαφημίζουν εκπτώσεις ή τιμές που εκ πρώτης όψεως είναι απίστευτα καλές για να είναι αληθινές.

Σε περιπτώσεις όπου οι καταναλωτές αισθάνονται ότι έπεσαν θύματα απάτης, να το καταγγέλλουν το συντομότερο δυνατό στην τράπεζά τους η οποία είναι υποχρεωμένη, και διαθέτει τους μηχανισμούς, να προστατέψει τους πελάτες της.

Σε περίπτωση που το παράπονό τους είναι δικαιολογημένο, τα χρήματά τους θα επιστραφούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.