ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΚΑΛΑ δεν θα δώσει κατεύθυνση στα μέλη του προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα

Ο ΣΥΚΑΛΑ δεν θα δώσει κατεύθυνση στα μέλη του προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) αναφέρει ότι δεν είναι πολιτικό κίνημα και δεν ευελπιστεί να δώσει κατεύθυνση στα μέλη του προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

 

Σε  ανακοίνωση του την Κυριακή 14/1 με αφορμή την Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΚΑΛΑ που πραγματοποιήθηκε στις 13/1 ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι έχει εμπλακεί σε πολλαπλές και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αποκλειστικά και μόνον σε σχέση με την αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών, οι οποίες κατέληξαν σε μια σειρά γραπτών προτάσεων από τους υποψήφιους προέδρους.
 
Αξιολογώντας τις προτάσεις των υποψηφίων, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης/κ. Αναστασιάδη κρίνονται προς την ορθή κατεύθυνση αλλά υπολείπονται σημαντικών λεπτομερειών, ενώ οι προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου, παρόλα τα θετικά στοιχεία,  κρίνονται χρονικά μεροληπτικές και αδικαιολόγητα ετεροβαρείς σε βάρος των καταθετών.
 
Αναφορικά με τις προτάσεις του κ. Λιλλήκα, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι κρίνονται προς τη ορθή κατεύθυνση, χρήζουν κάποιων σοβαρών διασαφηνίσεων και προσθήκης λεπτομερειών, ενώ οι προτάσεις του κ. Μαλά, παρόλο που αναγνωρίζουν την αδικία, κρίνονται ανεπαρκείς γιατί το μόνο που προνοούν  είναι ότι ο υποψήφιος θα επιληφθεί του θέματος αφού εκλεγεί.
 
Τέλος, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει επίσης ότι εκτιμά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι κουρεμένοι καταθέτες άδικα και υπέρμετρα πλήρωσαν για τη διάσωση του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, για αποκατάσταση τους και προσθέτει ότι εφ’  όσον όλοι συμφωνούν, φρόνιμο θα ήταν να συγκεράσουν τις προτάσεις τους για ένα αποδεκτό και υλοποιήσιμο αποτέλεσμα.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top