Αντιδράσεις Αγκυρας για απόφαση Συνταγματικού Δικαστηρίου για δημοσιογράφους

Αντιδράσεις Αγκυρας για απόφαση Συνταγματικού Δικαστηρίου για δημοσιογράφους

Αντιδράσεις προκάλεσε στην τουρκική κυβέρνηση απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας ότι έχει παραβιαστεί η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων Μεχμέτ Αλτάν και Σαχίν Αλμπάι της εφημερίδας ``Ζαμάν`` οι οποίοι για εννέα μήνες βρίσκονται υπό κράτηση.

Παρά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, τα ποινικά δικαστήρια αποφάσισαν συνέχιση της κράτησής τους ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι “το δικαστήριο που θα λάβει την σωστή απόφαση είναι το πρωτοβάθμιο”, προσθέτοντας ότι ούτε το Συνταγματικό Δικαστήριο γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλου τους, αλλά ούτε και οι ίδιοι.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ αντέδρασε λέγοντας ότι “το συνταγματικό δικαστήριο δεν είναι εφετείο, ξεπέρασε τα όρια του συντάγματος και των νόμων”.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα Γκιουλέν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

ΠτΔ: «Οικοδομούμε ένα κράτος που προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους τομείς» - Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις

Στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στις πρωτοβουλίες που προωθεί η Κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους επικεντρώνεται το νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE