BREXIT: Φωνές υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος

BREXIT: Φωνές υπέρ δεύτερου δημοψηφίσματος

Τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit υποστήριξε εντελώς απρόσμενα ο πρωτεργάτης της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, Νάιτζελ Φάρατζ.

Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του Channel 5 ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου UKIP και νυν ευρωβουλευτής είπε ότι ενδεχομένως ο μόνος τρόπος για να σωπάσουν οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα ήταν όντως ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

«Φτάνω στο σημείο να σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. (…) Νομίζω ότι αν κάνουμε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί και καλά για μία γενιά», είπε ο κ. Φάρατζ.

Όπως εξήγησε, εκτιμά ότι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit θα ήταν πιο ευρύ από το 52%-48% που σημειώθηκε την πρώτη φορά.

Πολιτικοί σύμμαχοι του Νάιτζελ Φάρατζ αντέδρασαν, με τον ευρωβουλευτή του UKIP Πάτρικ Ο’ Φλιν να λέει ότι η δήλωση έγινε για να προκαλέσει αίσθηση και πρωτοσέλιδα και ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν λάθος. «Κάναμε ήδη μια ψηφοφορία μοναδική για τη γενιά μας και η δουλειά της κυβέρνησης είναι να την εφαρμόσει», ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter ο κ. Ο’ Φλιν.

Υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος έχουν ταχθεί οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ορισμένοι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και ο πρώην Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος ανοίγει για το Κυπριακό, με δύο παράλληλες εξελίξεις να αναβαθμίζουν τη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το εθνικό ζήτημα: Την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο κατοχικό ηγέτη και την ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE