Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικολογίας έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικολογίας έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας δηλώνει την ετοιμότητά της να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εταιρείας Εντατικολογίας,εκφράζεται ανησυχία και λύπη "για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τους συνάδελφους Ενατικολόγους που καλούνται να στελεχώσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας".

Αναφέρεται ότι είναι επαγγελματικά αδόκιμο και επιστημονικά προβληματικό να ζητείται από ιατρούς, οι οποίοι δεν εξάσκησαν ενεργά και αυτόνομα την Εντατικολογία για πάνω από ένα έτος, να καλύψουν τις ανάγκες μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω ιατροί έτυχαν μεν εκπαίδευσης στην εντατικολογία και αρίστευσαν, αλλά τώρα εργάζονται παραγωγικά σε άλλες ειδικότητες και ότι
δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν εύκολη και ευκαιριακή λύση.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι κανένας γιατρός είτε του Δημόσιου είτε του Ιδιωτικού τομέα δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να εργαστεί σε χώρο στον οποίο δεν επιθυμεί να βρίσκεται.

"Πρέπει να αναζητηθούν και να λυθούν τα βαθύτερα αίτια τόσο για την αποχώρηση τόσων Εντατικολόγων όσο και για την άρνηση προσέλευσης άλλων συναδέλφων. Ως εκ τούτου εισηγούμαστε την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εργασίας όπως και την παροχή οικονομικών κινήτρων, ώστε Εντατικολόγοι είτε από την Κύπρο είτε από το εξωτερικό, να προσέλθουν, να εργαστούν και να παραμείνουν, εθελούσια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE