ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στη ψευδοβουλή με το κόμμα των εποίκων ο δολοφόνος του Ισαάκ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στη ψευδοβουλή με το κόμμα των εποίκων ο δολοφόνος του Ισαάκ

Έδρα στη ψευδοβουλή των κατεχομένων κατέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος των εποίκων και καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισάακ, στις 11 Αυγούστου το 1996.

Ο Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης κατέλαβε «βουλευτική» έδρα της Αμμοχώστου, ενώ από το 1996 καταζητείται τόσο από τις κυπριακές αρχές αλλά και την Ιντερπόλ.

Σωρεία ενταλμάτων σύλληψης του Ερχάν Αρικλί, αλλά και άλλων προσώπων εκκρεμούν για χρόνια, αφού η Άγκυρα αλλά και κράτη με τουρκική επιρροή αρνούνται να τα εκτελέσουν.

Το 1996 ο Αρικλί, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς στο Κιργιστάν αφού το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα της Ιντερπόλ των ατόμων που καταζητούνταν.

Αφού παρέμεινε υπό σύλληψη για δύο ημέρες, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να δικαστεί στο Κιργιστάν και αφέθηκε ελεύθερος.

Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

Δημιουργείται η υποδομή για θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως συμφωνήθηκε κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κα Ολγκίν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν το τέλος του έτους θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE